Aanbod voor nieuw businessmodel met Mission.Next

Afgelopen maand heeft Strategiemakers BV het platform mission.next gelanceerd op de Zomer BBQ van Business Eiland Utrecht.Op dit online platform kun je zelf als ondernemer je strategie (her)ontwerpen. Met als doel om nu kansen te grijpen waar het kan of bij te sturen waar het moet. Alle strategie tools zijn toegankelijk gemaakt om er zelf of met collega’s mee aan de slag te gaan. Je wordt aan het denken gezet en bouwt je eigen strategie op. Zes modules staan op het programma:

 1. Business analyse: hoe toekomstbestendig is mijn huidige businessmodel?
 2. Trends en ontwikkelingen: wat gebeurt er om ons heen en welke kansen ontstaan er?
 3. Purpose: terug naar de kern – waarom onderneem ik en wat is de rol van mijn onderneming in deze tijd?
 4. Toekomstscenario’s: hoe gaat de toekomst er voor mijn onderneming uit zien?
 5. Business model redesign: hoe ziet mijn toekomstige business model eruit?
 6. Actieplan: wat moet ik doen en hoe ziet mijn investeringsplan eruit?

Je krijgt toegang tot het online platform waar je opdrachten, inspiratie en kennis stap voor stap tot je neemt. Daarnaast krijg je templates om je businessplan en strategie uit te werken. En tot slot toegang tot de online community van mede-deelnemers, waar feedback en interessant nieuws wordt gedeeld.

Op dit moment is een eerste klasje van 10 ondernemers onderweg. Een brede mix van bedrijven doet mee. Van een Utrechts theater, een internationale schroothandel, een busbedrijf, een nautisch technologiebedrijf tot een kozijnproducent, om er een paar te noemen. De feedback tot nu toe is zeer positief. “Inspiratievolle inhoud”, “Precies de vragen die ik moet beantwoorden”, “Online feedback van jullie is prettig voor als ik even vastloop”. Elk klasje bestaat uit ongeveer 10 ondernemers. Samen met hen doorloop je het programma en geef je elkaar feedback. Helemaal online. Voor bestaande en nieuwe business ideeën.

Een platform voor en door ondernemers.  Je eindigt dit 4-weekse programma – dat je helemaal in je eigen tijd en op je eigen plek kunt volgen – met hele tastbare resultaten: een hernieuwd businessplan, een nieuwe strategie en vooral nieuwe inzichten bij jou als ondernemer.

Wat heb je nodig om mee te doen in de eerste versie?

 • het gevoel dat je strategie aangescherpt moet worden;
 • 4 weken lang ongeveer een halve dag per week (je bepaalt zelf wanneer je eraan werkt);
 • klanten om tijdens het programma te spreken;
 • medewerkers die mee willen denken;
 • een kritische blik om dit programma nog beter te willen helpen maken.

Deelnemen aan mission.next is kosteloos voor de ondernemers uit Business Eiland Utrecht en wordt mede ondersteund door Business Eiland Utrecht. De start van mission.next is in september, meld je nu aan, zodat je verzekerd bent van een plek!

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Rineke Sloetjes: projectmanagement@businesseilandutrecht.nl / 06-11721182 of bij de Strategiemakers

AANMELDEN

Deel dit bericht: