Asfalt vernieuwen Westraven Zuid | update

Vanaf maandag 1 juli start de gemeente met wegwerkzaamheden op de Winthontlaan, de Liesboschbrug, de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan. De werkzaamheden zijn vrijdag 26 juli klaar. In dit wijkbericht leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen en waarom?
Het asfalt is verouderd en is daarom aan vervanging toe. We verwijderen het oude asfalt en brengen nieuw asfalt aan. Ook passen we de twee oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aan, zodat deze veiliger worden. Daarnaast voeren we onderhoud uit aan de Liesboschbrug.

Wanneer zijn we aan het werk?
We werken in drie fases. Zo zorgen we ervoor dat de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

Planning

Fase 1 | maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli van 6.00 tot 19.00 uur | Winthontlaan
We vervangen het asfalt op de Winthontlaan, vanaf de kruising Mauritiuslaan tot de kruising Noordersluis/ Liesboschbrug. Daarnaast wordt de oversteekplaats bij de Mauritiuslaan aangepast. De Winthontlaan is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Fase 2 | maandag 8 juli t/m zondag 21 juli van 00.00 tot 23.59 uur | Liesboschbrug en kruispunt
We vervangen het asfalt op de kruising Noordersluis/ Liesboschbrug. Daarnaast wordt de oversteekplaats op deze kruising aangepast én voeren we de werkzaamheden uit aan de Liesboschbrug. De kruising en de brug zijn dan afgesloten voor al het verkeer.

Fase 3 | maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli van 6.00 tot 19.00 uur | Noordersluis, Oeverpad en Gelderlantlaan
We vervangen het asfalt vanaf de kruising Noordersluis/Liesboschbrug tot en met de Gelderlantlaan. De Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan zijn dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Als het te slecht weer is kan de planning veranderen. Mocht dit het geval zijn, dan houden wij u hiervan op de hoogte.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
U kunt van deze werkzaamheden enige geluidsoverlast ervaren. We doen ons best om de dit te beperken. We werken altijd binnen de geldende geluidsnormen.

Tijdens fase 1 en fase 2 zijn omleidingsroutes van toepassing voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Deze staan aangegeven met gele borden langs de weg. De spitsknip bij de Liesbosch blijft deze periode omlaag.

Op de achterkant van dit wijkbericht vindt u de omleidingskaartjes inclusief de toelichting per fase en wat dit betekent voor uw lokale bereikbaarheid.

We adviseren weggebruikers om tijdens de afsluitingen, indien mogelijk, buiten de spits te reizen, te kiezen voor de fiets of vaker vanuit huis te werken.

Meer informatie?
Download onderstaande pdf voor meer informatie. U kunt contact opnemen met Siewan Kleve (omgevingsmanager Stadsbedrijven). In de pdf vind u ook de omleidingstekeningen fase 1, 2 en 3.

Deel dit bericht: