Asfalt vernieuwen Westraven Zuid

Het bijgesloten informatiebericht over aankomende wegwerkzaamheden in de zomer ontvingen wij van gemeente Utrecht.

Mogelijk ontvang je het zelf ook via een andere weg, maar het leek ons goed om je alvast te informeren dat de Winthontlaan richting Noordersluis een week afgesloten zullen voor Noordersluis ook wegomleidingen komen gedurende 3 weken.

Deze zomer zijn er wegwerkzaamheden op een deel van de Winthontlaan, de Liesboschbrug, de Noordersluis, Oeverpad en Gelderlandlaan. Hierbij is zijn de wegen voor een bepaalde periode afgesloten. In dit bericht leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?
Het asfalt bij de Winthontlaan, Liesboschbrug, Noordersluis, Oeverpad en Gelderlantlaan is toe aan onderhoud. We brengen daarom deze zomer een nieuwe laag asfalt aan en zorgen we voor veiligere fietsoversteken. De Liesboschbrug is hierdoor 2 weken dicht voor gemotoriseerd verkeer, de overige wegen zijn dan tijdelijk alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Om de bereikbaarheid van de omgeving zoveel mogelijk te waarborgen, worden de werkzaamheden in drie fasen uitgevoerd.

Planning
Fase 1 | Winthontlaan | ma t/m zo 1 t/m 7 juli
(week 27)

  • Waar: vanaf Kruising Mauritiuslaan tot kruising Noordersluis/ Liesboschbrug
  • Hinder wegverkeer: De Winthontlaan is afgesloten voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer dient een omleidingsroute te volgen. De bedrijven aan de Winthontlaan zijn via de Liesboschbrug bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Tijdens het aanbrengen van nieuw warm asfalt is het niet mogelijk om de werkzaamheden te passeren. Het overige verkeer wordt omgeleid.
  • Hinder vaarverkeer: geen

 

Fase 2 | Liesboschbrug | ma t/m zo 8 t/m 28 Juli (week 28 en 29)

  • Waar: Kruising Noordersluis/ Liesboschbrug inclusief de brug.
  • Hinder wegverkeer: Liesboschbrug en de naastliggende kruising zijn afgesloten voor verkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid. De Noordersluis en Gelderlantlaan zijn bereikbaar via het terrein van Qbuzz. De Winthontlaan is enkel bereikbaar via de Mauritiuslaan.
  • Hinder vaarverkeer: de Liesboschbrug is niet bedienbaar tot 09:00 en na 20:00.

 

Fase 3| Noordersluis en Oeverpad | ma t/m zo 29 juli t/m 4 augustus (week 30)

  • Waar: kruising Noordersluis/ Liesboschbrug t/m Gerderlantlaan.
  • Hinder wegverkeer: De Noordersluis, Overpad en Gelderlantlaan zijn afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Hinder vaarverkeer: geen

In bijlage I treft u de faseringstekening.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Om deze hinder te beperken zijn de werkzaamheden in de zomervakantie gepland, wanneer er minder verkeer is.

Verder werken we zoveel mogelijk elke dag door, dus ook in het weekend. De werktijden zijn tussen 07:00 tot 19:00. In fase 2 werken we ook in de nacht. Zo blijft de brug bedienbaar voor het vaarverkeer overdag.

Tot slot leveren de werkzaamheden geluidoverlast veroorzaken.

Wij zijn 2 mei op locatie om uw vragen te beantwoorden
Heeft u vragen over de werkzaamheden en wilt u bespreken hoe dit impact heeft op uw bedrijfsvoering? Op donderdagmiddag 2 mei 2024 is onze omgevingsmanager samen met de omgevingsmanager van de aannemer op locatie. Neem contact op met Siewan Kleve (omgevingsmanager) via 06-420 736 62 om een afspraak in te plannen. De omgevingsmanagers komen dan 2 mei bij u langs.

Vervolgstappen en overige vragen
Wij zijn momenteel bezig met het uitwerken van de omleidingsroutes en het voorbereiden van het werk. Via een projectwebsite en via het wijkbericht zullen wij u tegen die tijd informeren over de exacte planning en de omleidingen.

Heeft u tussentijds een vraag of opmerking. Neem dan contact op met de omgevingsmanager mevrouw Siewan Kleve via 06-420 736 62 of met het wijkbureau via zuidwest@utrecht.nl.

Deel dit bericht: