Burgemeester Sharon Dijksma maakt kennis met het Ondernemersfonds

Op maandag 31 mei 2021 maakte burgemeester Sharon Dijksma kennis met het Ondernemersfonds waarbij ook wethouder Klaas Verschuure aanschoof. Op een zonnige maandagmiddag kwam er een gezelschap ondernemers (die een aantal trekkingsgerechtigde organisaties vertegenwoordigen) samen en werd er in een volledig coronaproof setting gesproken over ondernemerschap in Utrecht, de rol die OfU daarin vervult en over de diversiteit aan projecten die hieruit voortkomt.Het gesprek werd afgetrapt door voorzitter Hans de Leeuw en penningmeester Simon Fortuyn die iets vertelde over de ontstaansgeschiedenis van het fonds. Ooit bedacht om ervoor te zorgen dat ondernemers niet meer met de pet rond hoefde te gaan om projecten van de grond te krijgen. Inmiddels is het zoveel meer: het stimuleert onderlinge samenwerking op lokaal niveau, het zorgt voor verbinding tussen verschillende ondernemerscollectieven en de projecten die van de grond komen zijn heel divers.De ondernemers die tijdens het kringgesprek aan het woord kwamen waren: Arjen van Ree (64 – Overvecht Zuid), Susan van Duuren (24 – ASW en Ondiep), Edith Sars-Kleijn (60A – Graadt van Roggenweg en Westplein) Huub Elbers (56H – Leidsche Rijn Centrum) en Alice Hendriksen Oostereng (9C – Business Eiland Utrecht). Zij vertelden iets over hun trekkingsgebieden en wat OfU betekent voor de ondernemers aldaar.

Het gesprek werd in goede banen geleid door fondsmanager Kyra Kasel waardoor iedereen iets over zijn trekkingsgebied kon vertellen. Er werd gesproken over thema’s als veiligheid, sociale cohesie en vitaliteit. Maar ook over uitdagingen en bedreigingen zoals ondermijning. Opvallend: er werd gedacht in kansen en oplossingen die vragen om een nauwe samenwerkingen tussen ondernemers, gemeente en bewoners.

Vanwege de tijd kon er niet diepgaand op alle voorbeelden ingegaan worden, maar mevrouw Dijksma gaf aan dat ze het erg leuk vond en dat het belangrijk is om elkaar te leren kennen. Ze verwacht met de naderende versoepelingen, ongetwijfeld momenten ontstaan waarin zij iedereen gaat tegenkomen. En dat als er iets is iedereen haar wel weten te vinden. Of dat er anders ook altijd via wethouder Klaas Verschuure de mogelijkheid is om in contact te komen. Ze sloot af met een kort dankwoord, waarin alle aanwezigen worden bedankt voor hun bijdrage aan de stad Utrecht. Hiermee was het bliksembezoek afgelopen en kunnen we spreken over een geslaagde kennismaking waarin er met mevrouw Dijksma een nieuwe ambassadeur voor het Ondernemersfonds is bijgekomen.

Deel dit bericht: