Interessant bedrijfsbezoek Business Eiland Utrecht bij Tesla Utrecht

Woensdag 12 april j. brachten we een bedrijfsbezoek aan Tesla Utrecht, sinds september in ons gebied gevestigd op de Eendrachtlaan 300. In deze vestiging bevinden zich een winkel, service- en afleverpunt. We werden hier hartelijk welkom geheten door Christian Nigel Weissman (service manager), Xantijn van Eck (store supervisor) en Ravi Mehta (sr. accountmanager).

Na het openingswoord door onze voorzitter Alice Hendriksen Oostereng kregen we een interessante presentatie over het verhaal achter Tesla, de historie en toekomstplannen. Vanuit de missie van oprichter Elon Musk om de opkomst van duurzaam vervoer te versnellen, werd in 2008 de Tesla Roadster als eerste product gelanceerd. Een volledig elektrische sportwagen die snelheid combineert met een batterij geschikt voor lange afstanden. Nu, bijna 20 jaar na de oprichting van Tesla Motors, neemt Tesla een prominente positie in op de markt van elektrische auto’s met vernieuwende en luxueuze modellen. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in Utrecht alleen al 900 auto’s afgeleverd. In de nabije toekomst zijn ook een elektrische vrachtwagen en pick-up truck te verwachten. En bij de Jaarbeurs heeft Tesla een zgn. Megapack geplaatst, een krachtige batterij die zorgt voor energieopslag en -support. Zo draagt de vestiging ook een stukje bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad.

Na deze presentatie gaf Mark de Raaij, directeur van Blue Current en eveneens op Business Eiland Utrecht gevestigd, een toelichting op het vervolg na zijn eerdere pitch over elektrische laadpalen op Business Eiland Utrecht. Dat plan is mede ontstaan uit de behoefte aan betaalbaar laden en in ons gebied is er nog geen openbaar laadpunt aanwezig. Via zgn. HBE’s (hernieuwde brandstofeenheden) kunnen bedrijven door elektrisch laden extra inkomsten genereren om dat laden nog goedkoper te maken. Als een laadplein gerealiseerd kan worden op het terrein van Boron, kunnen kennis en ervaring uit die pilot benut worden voor laadpunten in het openbaar gebied. De contacten met gemeente Utrecht zijn inmiddels gelegd en Business Eiland Utrecht staat heel positief tegenover dat plan.

Aansluitend werden we nog rondgeleid door de werkplaats en konden geïnteresseerden een ritje met een Tesla meemaken, waarna we de bijeenkomst afsloten met een netwerkborrel en smakelijk buffet.

Bekijk alle foto’s hieronder

Deel dit bericht: