Invoering betaald parkeren op Business Eiland Utrecht vanaf 1 november 2023

In 2021 is door de gemeenteraad besloten om in Bedrijvengebied Kanaleneiland betaald parkeren in te voeren. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur ‘s morgens. Buiten deze tijden is parkeren gratis.

Tijden, gebied en kosten kort parkeren

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. In de middag, avond en in het weekend blijft parkeren gratis. Vanaf 1 november 2023 is het tarief voor kort parkeren op straat in deze buurt € 4,01 per uur. Bezoekers kunnen betalen bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp. Kijk voor meer informatie over het invoeren van betaald parkeren in uw buurt op http://www.utrecht.nl/bedrijvengebiedkanaleneiland.

Parkeervergunning aanvragen

Hebt u een auto? Dan kunt u vanaf 4 oktober 2023 een parkeervergunning aanvragen. U krijgt in september een wijkbericht met uitleg hoe u dat kunt doen. Er zijn vergunningen voor bewoners en bedrijven. Ook is er een kortingsregeling ‘Bewonerskorting voor bezoek’ waarmee uw bezoekers met 50% korting kunnen parkeren. Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/bewonerskorting.

Eigen parkeerplek of (gedeelde) garage

Als u bij uw woning of bedrijf een parkeerplek op eigen grond, een eigen of gedeelde garage of een gedeeld parkeerterrein heeft, dan kunt u geen 1e bewoners- of bedrijfsvergunning aanvragen. U kunt eventueel wel een 2e aanvragen. Dit is afhankelijk van het aantal plekken dat u al heeft.

Kosten parkeervergunning

Soort parkeervergunning Kosten per drie maanden in 2023
1e bewonersvergunning € 37,17
2e bewonersvergunning € 92,94
1e bedrijfsvergunning € 136,23
2e en elke volgende bedrijfsvergunning € 272,43

Vragen?

Kijk op www.utrecht.nl/bedrijvengebiedkanaleneiland of neem contact op via parkeerprojecten@utrecht.nl of via telefoonnummer 14 030.

Voor andere vragen over uw wijk kunt u terecht bij Wijkbureau Zuidwest, via e-mail zuidwest@utrecht.nl of via algemeen telefoonnummer 14 030.

Deel dit bericht: