Stopzetting Donkey Republic deelfiets op Business Eiland Utrecht

De gemeente Utrecht heeft laten weten de vergunning aan Donkey Republic voor het verhuren van deelfietsen in de openbare ruimte per 31 december van dit jaar in te trekken. We hebben van onze samenwerkingspartner Ecotransferium begrepen dat de gemeente hiertoe besloten heeft, omdat Donkey Republic de gemaakte afspraken niet na zou komen. In 2022 gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe aanbieder voor deelfietsen. Hierover hebben wij als bestuur nauw contact met het Ecotransferium, die voor ons de uitvoerder was van dit deelfietsproject.

Dit alles heeft helaas ook gevolgen voor de deelfietsen op Business Eiland Utrecht. Wij moeten je daarom tot onze spijt meedelen dat het initiatief van Business Eiland Utrecht om de deelfietsen gratis beschikbaar te maken voor werknemers op het bedrijventerrein met ingang van 1 januari 2022 stopt. Hopelijk wordt er snel een goed alternatief gevonden, zodat jullie weer mobieler kunnen zijn binnen en om de stad. Donkey Republic zal de gebruikers nog nader berichten over het stopzetten van de abonnementen.

Dankzij je enthousiaste deelname is het project, ondanks de Coronapandemie. zeer succesvol geweest. Het bestuur van Business Eiland Utrecht heeft dan ook de intentie de deelfietsen weer terug te brengen op het bedrijventerrein, zodra er door onze samenwerkingspartner Ecotransferium een oplossing is gevonden en/of door de gemeente een vergunning is verleend aan een nieuwe aanbieder. Ondertussen onderzoekt het bestuur alternatieve duurzame ‘last mile’ oplossingen.

We willen je heel erg bedanken voor je vertrouwen en de duurzaam afgelegde kilometers. Hopelijk heb je de smaak te pakken gekregen en blijf je zelf voorlopig op jouw eigen wijze invulling geven aan duurzaam vervoer, totdat een oplossing voor geheel Business Eiland Utrecht is gevonden.

Bestuur Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht

Deel dit bericht: