Subsidie voor groene daken & vergroeningsprojecten

Graag brengen wij de subsidie ‘Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen’ van de provincie Utrecht onder de aandacht. Deze subsidie is interessant voor ondernemers die hun bedrijventerrein willen vergroenen en zo bijdragen aan een klimaatbestendige omgeving.

Subsidie voor groene daken & vergroeningsprojecten
Bij vergroening van bedrijventerreinen kunt u denken aan meer bomen en planten op het terrein, maar ook aan groene daken en gevels. U kunt bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor de aanleg van een biodivers groen dak van minimaal 40 m2. Daarnaast biedt dezelfde subsidieregeling mogelijkheden voor diverse vergroeningsprojecten, zoals het vervangen van tegels door groen met minimaal 50% inheemse beplanting, het aanleggen van wandelpaden en/of zitplekken met schaduw of maatregelen voor wateropvang, zoals een regenwatersysteem of een wadi.

Voorwaarden
Het subsidiebedrag is minimaal 2.000 euro en maximaal 50.000 euro. U kunt subsidie krijgen voor maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten. In versteende gebieden kan er zelfs tot 60.000 euro subsidie worden aangevraagd. Het maximale subsidiepercentage is dan 75%. Het initiatief moet minimaal een substantiële bijdrage leveren aan twee van de volgende ambities: klimaatadaptatie, biodiversiteit en/of een gezonde leefomgeving.

Meer weten?
Voor meer informatie over de subsidie en de voorwaarden verwijzen wij u naar de website van de provincie Utrecht. Twijfelt u of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op via klimaatgroengezond@provincie-utrecht.nl.

Deel dit bericht: