Tekentafelsessie Business Eiland Utrecht levert creatieve ideeën op!

Donderdag 9 november vond de superkorte, jaarlijkse ALV plaats bij gastheer Jeordie Brouwer van Element Offices op de Winthontlaan 200. Een kleine maar zeer enthousiaste groep ondernemers was aanwezig.

Onze voorzitter Alice Hendriksen Oostereng opende de ALV. De bestuursleden lichtten de diverse agendapunten zoals financieel verslag, begroting 2023 en 2024, de staat van de openbare ruimte, veiligheid, events en communicatie toe.Vervolgens kreeg Anne-Mette Andersen, landschapsarchitecte en zelfstandig adviseur RO, het woord. Zij was de moderator van de avond en liet ons in groepjes werken aan creatieve ideeën voor de buitenruimte van Business Eiland Utrecht.

Er werden leuke ideeën op papier gezet en ingetekend voor het hele gebied, ideeën voor kavels opgeschreven en slogans bedacht.

Een greep van ideeën uit de workshop: 

maak een link met de historie van het gebied, bijv. naar de Romeinse achtergrond met een uitkijktoren zoals bekend is van Leidsche Rijn, een terras aan het water met een foodtruck, kunst en kleur aan de hekken, groen en biodiversiteit, kunst in de lantaarnpalen, sfeerverlichting, etc.

Kortom een veelheid aan leuke en creatieve mogelijkheden voor de buitenruimte, waar het bestuur graag verder mee aan de slag gaat.

Bij het smakelijke buffet dat door Wilma van Element Offices werd geserveerd, werd nog uitgebreid nagepraat over de identiteit van het gebied en de diverse groene kansen. Ook kwamen er creatieve ideeën voor de eventagenda op tafel, zoals een autorally, een roeiwedstrijd of een bedrijfsbezoek aan de ANWB met ‘wie kan het snelst een band verwisselen’?

Bekijk alle foto’s van de bijeenkomst hieronder

Deel dit bericht: