Terugblik op een geslaagde Zomer BBQ bij Hout & Hop!

Zomer BBQ op het terras van Hout & Hop bij Dotslash groot succes.

Donderdag 27 juni jl. kwamen vanaf 17.30 uur de ondernemers van Business Eiland Utrecht aan bij het terras van Hout & Hop, het restaurant van Dotslash.

Na de ontvangst gingen we naar de 4e verdieping waar Jelle Drijver namens Business Eiland Utrecht iedereen welkom heette, en een speciaal welkom gaf aan Siewan Kleve, junior omgevingsmanager van Gemeente Utrecht en Mariëlle Pothast, van MaP Tuinontwerp.

Lieke Lamb, trendwatcher en voorzitter van Women in Tech, gaf vervolgens in haar presentatie een toelichting op de trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Is er veel nieuws onder de zon of is alles al een keer uitgevonden en gedaan? De nieuwe kabinetsplannen werden geduid en innovatie en AI werden verder uitgelicht.

Innovatie blijft belangrijk, maar funding door ‘NLgroeit’ is eindigend. Netcongestie moet worden opgelost, maar hoe en door wie is in de plannen nog niet goed uitgewerkt. Talentontwikkeling vindt het kabinet belangrijk, maar arbeidsmigratie van buitenlandse talenten wordt aan banden gelegd. In het kader van AI liet Lieke liet ons een nieuwe, in co-creatie met AI ontwikkelde Coca Cola zero sugar proeven die ons met een futuristische smaak meenam naar het jaar 3000.

Na deze sessie startte de Zomer BBQ beneden op het terras, dat voor de gelegenheid mooi was aangekleed in Ibiza-sferen. Mariëlle Pothast had er 3 mooie moodboards geplaatst met ideeën voor de vergroening van Business Eiland Utrecht, waarmee we sinds de ALV-bijeenkomst van november 2023 van start zijn gegaan.
Het eten en de drankjes bij de Zomer BBQ waren weer goed verzorgd en het bleef nog lang gezellig.

Dank voor de ontvangst aan het team van Hout & Hop. En aan de leden die erbij waren: dank voor jullie deelname.

Noteer alvast de volgende bijeenkomst in je agenda:

woensdag 4 september van 15.30 – 20.00 uur | Golfevent inclusief clinic bij de Kroonprins in Vianen.

Deel dit bericht: