Veiligheid & Onderhoud

Veiligheid op Business Eiland Utrecht

Camerabeveiliging
Businesseiland Utrecht heeft al vele jaren collectieve camerabeveiliging van het openbare gebied geregeld. Deze wordt gefinancierd met gelden uit Ondernemersfonds Utrecht. Op Business Eiland Utrecht bevinden zich in totaal 14 camera’s (waaronder ook kentekencamera’s). Vereniging U-Safe waarborgt de kwaliteit van de camerabeveiliging van de deelnemende bedrijventerreinen in Utrecht en stuurt ook wekelijks rapportages van geconstateerde feiten. Naast kwaliteitsbewaking faciliteert U-Safe ook de collectieve surveillance en alarmopvolging.

Collectieve surveillance
De surveillance op Business Eiland Utrecht wordt momenteel uitgevoerd door BBN Beveiliging, die ook door het camera-uitkijkcentrum van Spyke Security wordt aangestuurd, wanneer nodig. Op Business Eiland Utrecht worden per etmaal 3 preventieve surveillancerondes gereden als aanvulling op het cameratoezicht.

Collectieve gladheidbestrijding in de winter
Voor de (zij)straten op Business Eiland Utrecht die de gemeente niet strooit, is door de ondernemersvereniging collectieve gladheidbestrijding in de winter geregeld. Deze wordt uitgevoerd door de firma Van Vliet om de verkeersveiligheid tijdens vorst en sneeuw te verhogen.

Veiligheidsoverleg
Gemiddeld driemaal per jaar wordt een veiligheidsoverleg georganiseerd voor de vastgoedeigenaren/-beheerders en ondernemers op Business Eiland Utrecht met politie, surveillancediensten en gemeente Utrecht. Hierin worden de veiligheidsmaatregelen geëvalueerd en informeren wij elkaar. Ook komt de onderhoudssituatie van het openbare gebied aan de orde. Door de ondernemersvereniging van Business Eiland Utrecht wordt gemiddeld tweemaal per jaar een schouw van het bedrijventerrein gehouden. De schouwverslagen daarvan worden ook met de gemeente Utrecht gedeeld voor opvolging van gemelde klachten.

Onderhoud openbaar gebied
Klachten over het onderhoud/beheer van de openbare ruimte op Business Eiland Utrecht kunnen gemeld worden bij gemeente Utrecht. Daarbij valt te denken aan onkruid, zwerfafval, overvolle prullenbakken, bladafval, kapotte of verzakte stoeptegels, defecte straatverlichting, kapot wegdek, overlast, etc.
Meldingen kunnen worden gedaan via:

  1. Via de website van gemeente Utrecht: http://www.utrecht.nl/meldingen.
  2. De app Zo Gemeld.
  3. Aan de balie van wijkbureau Zuidwest.

Onderhoud openbaar gebied

Als u klachten heeft over het onderhoud en beheer van de openbare ruimte van Business Eiland Utrecht, verzoeken wij u dit z.s.m. te melden bij de gemeente Utrecht:

  1. Via www.utrecht.nl/melding. Deze website doet het ook op uw telefoon. Hier kunt u zaken in de openbare ruimte makkelijk doorgeven aan de gemeente. Denk aan zwerfaval, overvolle prullenbakken, onkruid/bladafval scheve lantaarnpalen, ingezakte stoeptegels en overlast. 
  2. Aan de balie van wijkbureau Zuidwest.
  3. Met uw smartphone via de applicatie Buiten Beter (gratis te downloaden in de applicatie store van uw telefoon). Binnen vier stappen heeft u locatie, probleem en foto gemeld.

Gemiddeld tweemaal per jaar wordt een schouw van Business Eiland Utrecht gehouden, waarbij het gebied gecontroleerd wordt op de kwaliteit van beheer en onderhoud openbaar gebied, (zwerf)afval, onkruid, scheve/kapotte stoeptegels e.d. De schouwverslagen worden naar de gemeente Utrecht gezonden met het verzoek om opvolging van gemelde klachten. Bekijk het laatste schouwverslag.

Verdachte situatie? Bel 1-1-2

Veilig Ondernemen Scan
Met deze scan kunt u gratis en eenvoudig inzicht krijgen in de verschillende criminaliteitsrisico’s voor uw onderneming en het gebouw. U ontvangt, direct na het invullen een onafhankelijk advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen die passen bij de risico’s voor uw onderneming. Adviezen die te maken hebben met uw organisatie, het gebouw en elektronische beveiliging. U kunt daarbij aangeven welke maatregelen u wenst door te voeren en welke u al genomen heeft. Zo bereidt u zich goed voor. Ga naar: veiligondernemenscan.

Checklist Brand
Ieder jaar ontstaat bij een groot aantal ondernemingen brand. In zeker één op de tien bedrijfsbranden is de oorzaak onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van de elektrische installatie zijn veel voorkomende oorzaken van brand. Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar het is nog beter om brand in uw bedrijfspand te voorkomen. Kijk op de websitepagina voorkom brandstichting (checklist brandoorzaken) en vul de Checklist Brandstichting nu in!

Stop Cybercrime
40 procent van de Nederlandse ondernemers is afgelopen jaar slachtoffer geweest van cybercrime, volgens een schatting van de politie. Cybercrime, computercriminaliteit, digitale criminaliteit: allemaal termen voor deze vorm van criminaliteit die zich richt op computers of andere systemen zoals mobiele telefoons en pinautomaten. Doe de scan en zie hoe veilig uw bedrijf is.