Verkeer, files, wegbeheer en een groeituin: ‘leden Business Eiland Utrecht op bezoek bij Rijkswaterstaat’

Een kijkje achter de schermen bij Rijkswaterstaat

Woensdag 28 september jl. waren de leden van Business Eiland Utrecht te gast bij Rijkswaterstaat op de Papendorpseweg 101. Het is het district Zuid van Midden- Nederland, waar we deze dag te gast zijn. Dit district is verantwoordelijk voor een aantal voor ons belangrijke en veelgebruikte autosnelwegen en vaarwegen in de regio.

Voorzitter van Business Eiland Utrecht, Alice Hendriksen Oostereng, opende de avond en bedankte Rijkswaterstaat voor de ontvangst. Ze gaf kort aandacht aan de voordelen van de Business Eiland Netwerk App, die qua aantal gebruikers nog flink mag groeien. Business Eiland Utrecht leden Max Tilli en Jelle Drijver hebben samen met een grote groep ondernemers deelgenomen aan de Handelsmissie naar de USA. Dit hebben ze als een unieke ervaring ervaren.

Cafer Öz, van Rijkswaterstaat, gaf een presentatie over het Social Return project ofwel de ‘Groeituin’ van Rijkswaterstaat. Dit is een programma dat als doel heeft het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken. Er werd ook een aantal mooie voorbeelden gegeven van initiatieven om social return beter te doen renderen.

Hierna kregen de leden een inkijkje in de verkeerscentrale. Tugba Surucu van communicatie vertelt: ‘’Het is als het ware het ‘Command and Control Center’ van Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Hier wordt al het verkeer op de rijkswegen in de regio bij wegwerkzaamheden, files en verkeersincidenten geregeld’’. De centrale kan wegen laten afzetten, spitsstroken openstellen, het verkeer omleiden en weggebruikers informeren via de dynamische route-informatiepanelen en nog veel meer. Er werden door de leden veel vragen gesteld over lussen in de weg, waar er camera’s staan en hoe er wordt omgegaan met de privacy van de beelden.

Na het indrukwekkende programma werd er genoten van een heerlijk buffet, volop nagepraat en genetwerkt.

Foto’s van de bijeenkomst

Deel dit bericht: