Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht is er voor alle ondernemers en eigenaren van zakelijk vastgoed op Business Eiland Utrecht.

Als ondernemersvereniging werken wij aan versterking van het imago en de verbinding in het gebied. De verbinding creëren wij door het organiseren van mooie en inspirerende events. Wanneer je elkaar kent, ga je eerder naar elkaar toe, sta je open om zaken met elkaar te doen en elkaar verder te helpen.

Ook informatie en communicatie is belangrijk en daarom houden wij onze achterban regelmatig op de hoogte van wat er speelt binnen en rondom Business Eiland Utrecht. We zorgen voor herkenbaarheid, positionering en het (verder) op de kaart krijgen van Business Eiland Utrecht. Zaken die wij graag verder stimuleren, zodat Business Eiland Utrecht een vitaal bedrijvengebied blijft en leegstand wordt beperkt. Verder krijgen veiligheid, levendigheid en de uitstraling van het gebied ook onze aandacht. Voor de behartiging van deze belangen streeft Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht ernaar dat zoveel mogelijk ondernemers uit het gebied zich bij de vereniging registreren.

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht is tevens de vertegenwoordigende organisatie voor deelgebied 9C/Business Eiland Utrecht voor wat betreft de toewijzing van de jaarlijkse trekkingsgelden uit Ondernemersfonds Utrecht. Hierover leest u meer op onze webpagina Ondernemersfonds.

Business Eiland Utrecht in Kanaleneiland

Business Eiland Utrecht ligt in de wijk Kanaleneiland. Het gebied wordt enerzijds begrensd door het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal en anderzijds door de Europalaan-het Europaplein en de Beneluxlaan. Business Eiland Utrecht is centraal gelegen aan de A12 en op korte afstand van het centrum van Utrecht, waarmee een snelle OV-verbinding met tram en bus is.

Een groot deel van de lokale werkgelegenheid is op Business Eiland Utrecht te vinden. Zo zijn er grote (internationale) concerns gevestigd, maar ook kleinere, creatieve ondernemers in bedrijfsverzamelgebouwen. Er bevinden zich twee hotels: Van der Valk en Bastion, handig voor de zakelijke bezoeker. De hotels en Southpark Utrecht bieden tevens vergader- en horecamogelijkheden. Voor degenen die werken en wonen op Business Eiland Utrecht zijn sportfaciliteiten te vinden bij fit20 en Mlab.

De wijk Kanaleneiland heeft veel verschillende voorzieningen. In het centrum van de wijk ligt een groot winkelcentrum. Bovendien is er een groot aantal scholen in de wijk voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Naast het groot wijkwinkelcentrum kent de wijk kleinere buurtwinkelcentra. Vlakbij Business Eiland Utrecht is de Utrechtse Woonboulevard gevestigd. In de wijk Kanaleneiland bevinden zich ook Park Transwijk, het Marco Polopark en een groenzone langs het Amsterdam-Rijnkanaal.